E-mail: siremlekgranitgmail.com 5940 Tótkomlós, Fő út 86.

Kérdések és válaszok

Ön már az első lépést megtette azzal, hogy az oldalunkkal ismerkedik, tájékozódik. Javasoljuk, hogy ezt követően keresse fel cégünket személyesen, vagy kérdésével forduljon hozzánk bizalommal, szívesen adunk tájékoztatást, árajánlatot. Szakmailag megbízható kőfaragó cég vagyunk, aki az egyedi elképzeléseit és a síremlék tartósságát is szem előtt tartja, és felhívja a figyelmét a kivitelezés során felmerülő apró, de annál fontosabb részletekre. Várjuk megrendeléseiket a dél-alföldi térségből.
Az idevonatkozó hatályos jogszabályok alapján síremlék elhelyezéséhez, felújításához, átalakításához a temető fenntartójától engedélyt kell kérni, amelynek eltérő díjazása van. Ezt a díjat a kezelő (önkormányzat, egyház, stb.) állapítja meg és fizeti meg megállapodás alapján vagy a megrendelő, vagy a kivitelező. Az engedély megadását megelőzően a fenntartó előzetesen vizsgálja a síremlék kiviteli tervét, illetve a sírhely megváltás meglétét.
Amennyiben nincs elképzelése a hozzátartozónak a síremlék kialakítására vonatkozóan, úgy mi szívesen segítünk megtervezni azt, javaslatot teszünk, tanáccsal látjuk el, illetve bemutatótermünkben számos általunk készített síremlékről készült fotó közül választhat.
A részletek megbeszélése után azonnal, ingyenesen adunk árajánlatot, amely nem kötelezi semmire az érdeklődőt. Azonban a megadott árat egy hónapig tudjuk csak garantálni. A mennyiben a kedves megrendelő elfogadja az árajánlatot, a munka megrendeléséről megállapodás készül, amely részteltesen tartalmazza a síremlék kivitelezését, határidőt, garanciát, és a vállalási árat. A megállapodásban foglalt végösszeget garantáljuk a kivitelezés befejezéséig, függetlenül az időközi árváltozásoktól.
A kihelyezett gránit síremlék különösebb tisztítást nem igényel. A gránit tartóedények víztelenítését azonban a fagy beállta előtt el kell végezni.
A síremlékek különböző vastagságú (3-5-8 cm) gránitlapokból tevődnek össze nálunk. Az átlag magasságáguk 25-28 cm, melyhez alátevős járdát lehet rendelni. Szerkezetileg eltérő a fedlap (3 cm), az oldalfal (5 cm) , a járda, a kis- és nagylépcső (5 cm) és a fejkő (8 cm) vastagságú a típusnak megfelelően, de rendelésre ettől eltérhetünk.